MiramiЗа Рідною Стороною Жаль Жаль Серце Плаче

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - За Рідною Стороною Жаль Жаль Серце Плаче

Пісня "За рідною стороною жаль жаль серце плаче" відображає глибоку ностальгію та біль розлуки, що випробовує молодий козак, від'їжджаючи з рідної України. Відправляючись у невідомість, він залишає за собою улюблену дівчину, символізуючи втрату особистого щастя заради вищих ідеалів чи обов'язку. Образи чорних вод і степового жайворонка підкреслюють глибоку зв'язаність з рідною землею та культурою.

Рефрен, що повторюється з закликом до соколів оминати гори, ліси, доли, наповнений символізмом свободи та незламності, водночас звертається до природи як свідка вічної боротьби і вірності. "Дзвінь, дзвінь, дзвіночку" може символізувати надію на повернення та відлуння зв'язку з рідним краєм, незважаючи на фізичну відстань.

Кульмінаційним моментом пісні є вираження глибокого жалю за рідною стороною та усвідомлення, що герой, можливо, більше ніколи не побачить свою землю та кохану. Тут же звучить проникливий заклик про поховання поряд з рідною землею та улюбленою, що є виразом нерозривної зв'язку з рідною землею навіть у смерті.

Ця пісня є глибоко емоційним зверненням до тем любові, відданості рідному краю та нескінченної туги за домом, що відлунює у серцях тих, хто змушений був залишити свою землю. Вона відображає універсальні почуття, що об'єднують людей незалежно від часу та простору.

Коментарі (1)
  1. Monsrahmblison3.04.2024
    Неймовірно, як Mirami вміє торкнутися струн душі! "За рідною стороною жаль жаль серце плаче" не просто пісня, це відлуння сердець, що знаходять спільну мелодію у світі ностальгії та сподівань. Слухаючи, ніби повертаєшся додому, де тебе чекає тепла обійма. Mirami не просто співають, вони малюють емоції нотами на полотні нашої уяви. Щирий біль і надія, переплетені в кожному слові, роблять цю композицію безцінним скарбом. Втім, як і кожен шедевр, він заслуговує на те, аби його слухали знову і знову. Вдячний за можливість доторкнутися до цієї магії.
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!