MiramiЖаль Жаль Серце Плаче

0
Слухати
Скачати
Про що пісня - Жаль Жаль Серце Плаче

Текст пісні "Жаль, жаль, серце плаче" відображає глибоку ностальгію та біль розлуки, які відчуває молодий козак, вимушений залишити свою землю та кохану. На початку пісні описується момент прощання, коли козак сідає на коня, готовий від'їхати з рідних місць. Зображення чорних вод та від'їзд козака символізують перехід, розлуку та майбутні випробування.

Плач дівчини, яка залишається, підсилює відчуття смутку та туги за коханою людиною. Вона представлена як ластівонька, що втілює красу, ніжність та вразливість. Через це порівняння розкривається глибина її емоцій перед лицем вимушеної розлуки.

Образи соколів, які оминають гори, ліси, доли, вносять символіку свободи та нескореності. Вони також можуть символізувати духовну зв'язок між козаком та його коханою, що залишається незмінною незалежно від відстаней. Повторення заклику до соколів віддзеркалює надію на повернення та збереження зв'язку з рідною землею та коханою.

Приспів "Жаль, жаль, серце плаче" висловлює безмежну тугу та неможливість змиритися з долею, яка розлучила його з коханою та рідною землею. Заклик наповнювати медом у символічному заповіті говорить про глибоку зв'язок із землею та бажання залишитися назавжди поруч з коханою, навіть у смерті.

Таким чином, пісня є вираженням глибокої любові та прихильності до рідної землі та коханої особи, демонструючи водночас біль від розлуки та незламну надію на зустріч. Вона зображує складні емоційні переживання, які супроводжують кожного, хто змушений покинути рідне та дороге серцю заради виконання обов'язку або долі.

Коментарі (1)
  1. Nuigamblizo16.05.2024
    Яка ж чудова можливість - скачати "Жаль жаль серце плаче" від Mirami. Хочеться трохи поностальгувати, навіть якщо серце втомлене та ревниве. Нехай ця пісня стане моєю емоційною віддушиною
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!