MiramiГей Гей Гей Соколи Оминайте Гори Ліси Доли

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Гей Гей Гей Соколи Оминайте Гори Ліси Доли

Ця пісня - це глибокий та емоційний вираз любові, туги та зв'язку з рідною землею. Вона розповідає історію молодого козака, який залишає свою кохану дівчину та рідний край, аби відправитись у невідоме, можливо, на війну або в далеку подорож. Емоційна напруженість моменту прощання підкреслюється плачем молодої дівчини, яка залишається на батьківщині.

Повторювані заклики "Гей, гей, гей, соколи, оминайте гори, ліси, доли" символізують бажання безпеки та захисту для козака у його подорожі. Соколи тут - метафора свободи та сили духу, а також можливо вісники, які мають передати повідомлення про благополуччя коханого. "Дзвінь, дзвінь, дзвіночку, степовий жайвороночку" - це виклик до рідної землі, символізує незримий зв'язок з домівкою та надію на повернення.

Слова про плач дівчини та невгамовну тугу козака, який перебуває у чужому краю, розкривають глибину їхніх почуттів та прихований страх, що вони більше ніколи не побачаться. Водночас, заклик "Меду ви нам наливайте, як загину – поховайте тай на рідній Україні коло милої дівчини" є виявом готовності до найгіршого результату його подорожі, але також і бажання залишитися назавжди пов'язаним зі своєю землею та коханою.

У цілому, пісня "Гей, гей, гей, соколи" - це ліричний вираз українського національного духу, глибокої любові до рідної землі та болю від розлуки з коханими. Вона відображає велич та трагізм козацького способу життя, любов до свободи та відданість родині і батьківщині.

Коментарі (2)
  1. Boyncarisbut16.05.2024
    Цей трек змусив мене забути про все навколо! Хвиля енергії та драйву, наче подорож у світ пригод! Що за вогонь у музиці! Просто неймовірно
  2. Olamsida9.04.2024
    Ось воно - квинтесенція вільного духу, що огортає світанковим туманом мої думки! "Гей гей гей соколи" не просто пісня, це заклик серця оминати перешкоди з грацією лісових птахів. Mirami, як майстри слова та мелодії, малюють неосяжні простори свободи у моїй уяві, де гори та ліси стають не кінцем, а лише початком мандру. Яка чудова можливість зануритися в океан відчуттів і плести крила натхнення разом з кожною нотою! Пісня, що стає бодрим вітром для моїх думок і змушує серце битися у ритмі вільних соколів. Нехай кожен акорд буде для тебе легким подихом пригоди
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!