КилимменБолю Нема Ліків Часу Нема Ліку

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Болю Нема Ліків Часу Нема Ліку

Пісня "Болю нема ліків часу нема ліку" від КИЛИММЕН - це зворушлива розповідь про глибокі емоційні переживання, зв'язані з втратою, болем та надією на мир і злагоду. Вона відображає біль втрати, спустошення, яке приносить війна, а також силу духу і волю до життя.

У першій частині пісні описується картинка спустошення і горя, де вітер колихає хвіртку пусткою хати, де вже ніколи не повернеться власник. Символізм "випалених храмів, коней із плугами" та "дітей, що носять мамі квіти" говорить про втрату невинності, руйнування традиційних цінностей і перерваний зв'язок поколінь.

Друга частина пісні відкриває перед нами картину надії та відродження. Говориться про збір у квітні, про радість, яка ще можлива, про розмальовану хвіртку "в соняхи й блакиті", символізуючи відновлення життя та краси. "Діти з колядами", "доньки із синами за столами" - це образи, що відтворюють картину мирного життя, сімейного щастя і традицій, які зцілюють рани.

Особливої уваги заслуговує повторюваний мотив про "небо, що горить" і "землю, яка болить", що вказує на невід'ємну зв'язаність людини з її батьківщиною, глибокий біль втрати і одночасно - непереможну силу духу, готовність стояти за свою землю, її минуле і майбутнє. Пісня викликає глибокі емоції, спонукаючи задуматися про ціну життя, важливість миру та незламність людського духу перед обличчям трагедій.

Коментарі (0)
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!