Ірина Федишин Та Євген ХмараТи Стріляв Із Скоростріла

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Ти Стріляв Із Скоростріла

Текст пісні "Ти стріляв із скоростріла" виконавців Ірини Федишин та Євгена Хмари занурює слухача у вир подій війни, яка зачіпає долі звичайних людей. Початкові рядки описують картину зруйнованої батьківщини, де ночі наповнені лише чорним димом від пожеж та свистом куль, що летять на зустріч долі героїв. Це відображення трагедії, що обрушилася на їх життя, перетворивши звичайні будні на суцільне виживання.

В основі пісні лежить оповідь про пару, яка знаходить себе посеред збройного конфлікту. Чоловік бере до рук зброю, щоб захистити свою землю, а жінка підтримує його, подаючи набої. Їхнє життя раптово змінюється з приходом війни, весна не приносить з собою оновлення та радість, а лише біль та втрати. Замість пісень птахів їх оточують звуки стрільби, а рідні місця стають невпізнанними.

Пісня також торкається теми патріотизму та героїзму. Герої пісні, ставши обличчям відпору окупаційній загрозі, втілюють нескореність духу народу, що бореться за свою свободу. Вони готові іти до кінця, не здаватися і не стати на коліна перед ворогом. Їхнє спільне рішення боротися до перемоги символізує єдність та непохитну віру в краще майбутнє для своєї країни.

У пісні виразно прозвучала готовність відстояти свою землю і не дозволити, щоб вона була скорена. Це виклик, що кидається кожному, хто вірить у свободу та незалежність України. Метафора спільного бою, де чоловік стріляє, а жінка подає набої, підкреслює, що перемога можлива лише коли є єдність та взаємопідтримка. Від кожного вимагається внесок у спільну справу – боротьбу за мир та незалежність своєї країни.

Коментарі (2)
  1. Betsravantfa28.05.2024
    Зайшов послухати нову пісню – ніби нічого особливого, але щось в ній зачепило. Після прослуховування відчуваю себе трохи краще, хоча й сумую. Музика іноді знає, як достукатися до серця, навіть якщо ти цього не очікуєш. Рекомендую послухати, може, й вам допоможе.
  2. Fetinhalfgrub19.05.2024
    Ця мелодія - наче ніжний подих вітру після весняного дощу, огортає своєю гармонією і дарує спокій душі. Відчуваю, як кожна нота розчиняє всі тривоги, залишаючи лише відчуття внутрішнього тепла і затишку. Просто незрівнянно!
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!