Ірина Федишин Та Євген ХмараХай Обійме Стан Дівочий Чорний Дим Од Пожарища

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Хай Обійме Стан Дівочий Чорний Дим Од Пожарища

Пісня "Хай обійме стан дівочий чорний дим од пожарища" виконавців Ірини Федишин та Євгена Хмари занурює в атмосферу війни, втрати та нескореності українського народу. Вона починається зі слів про чорні ночі та кулі, що свистять над головами, що одразу задає тон серйозності та глибини теми. Образ чорного диму від пожежі, який обіймає стан дівочий, символізує руйнування та втрату звичного життя.

У пісні описується, як весна зустріла героїв не там, де мали б співати пісні радості та миру, а в реаліях війни, де доводиться стріляти зі зброї та подавати набої. Вона переносить слухача в світ, де цвіт калини облітає, а перепел замовк у житі, що підкреслює переривання мирного життя та зникнення звичайних радостей природи через війну.

Особливу увагу привертають слова про те, що герої пісні не здаються, не йдуть на компроміс з окупантами та вирішені стати на смерть, аби тільки Україна залишилася живою. Це виявляє глибокий патріотизм, силу духу та готовність жертвувати найціннішим заради майбутнього своєї країни.

В кожному рядку цієї пісні відчувається любов до України, біль за її рани та непохитна віра в перемогу. Автори наголошують на тому, що незважаючи на втрати та біль, український народ залишається єдиним у своєму прагненні відстояти свою свободу та незалежність. Пісня стає гімном непокори та волелюбства, що надихає на боротьбу та віру в мирне майбутнє.

Коментарі (1)
  1. Tremocicun17.04.2024
    Ця пісня наче невидима рука, що ледь торкається струн душі. Не знаю, чому вона мене так зачепила, можливо, тому, що тиша між нотами говорить голосніше за слова. Цікаво, чи є в цій пісні ключ, що відчиняє двері до спокою, або це просто ехо мого власного замішання?
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!