Ірина Федишин Та Євген ХмараЩоб Не Вмерла Україна

0
Слухати
Скачати
Про що пісня - Щоб Не Вмерла Україна

Пісня "Щоб не вмерла Україна" у виконанні Ірини Федишин та Євгена Хмари - це глибоко емоційний твір, що відображає біль і страждання, спричинені війною. Перші рядки вводять нас у мрачну атмосферу бойових дій, де чорні ночі та свист куль заміняють спокійне небо та зорі. Імагерія обіймів, які могли бути ніжними, натомість наповнені "чорним димом од пожарища", передає втрату безпеки та дому.

У наступних рядках автори говорять про втрачену весну, яка не принесла з собою звичного відновлення та радості. Натомість, вона принесла війну, в якій чоловік і жінка, як символи народу, беруть участь у бою - один стріляє, інший подає набої. Це говорить про загальну мобілізацію та готовність захищати свою землю від ворога.

Образ замовклого перепела та обліталої калини символізує руйнування природи та перерване життя. Також, мотив "чужинців" на своїй землі підкреслює відчуття окупації та втрати контролю над власною долею.

Пісня закінчується закликом до опору та непереможності духу українського народу. "Ми не вийдем з того бою, ми не станем на коліна" - ці слова виражають непохитну рішучість боротися до кінця за свободу та незалежність, щоб "не вмерла Україна". Так, пісня стає гімном незламності, волелюбності та віри в перемогу.

Коментарі (0)
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!