Victoria NiroЯк У Полі На Могилі Вовкулак Ночує

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Як У Полі На Могилі Вовкулак Ночує

У цій пісні відчувається сильний емоційний заряд, який переплітається з красою та трагічністю українського пейзажу та історії. Виконавиця звертається до вечірньої зорі як до символу надії та співрозмовника, з яким можна поділитися своїми переживаннями та сумом за втраченою свободою та миром. Пісня описує красу природи, яка непорушно стоїть у контрасті до людських трагедій, але в той же час стає свідком історичних подій та особистих драм.

Згадка про вовкулака на могилі та сича, що віщує недолю, додає пісні містичного відтінку, підкреслюючи глибоке відчуття тривоги та передчуття змін. Водночас, символіка ночі, що розцвітає сон-травою, і нехрищені діти на вітах верби нашаровують багатовимірний образ України, де краса і біль існують поруч.

Особливу увагу привертає мотив віри та неприйняття зради і брехні, що стає особистим бронежилетом автора перед обличчям випробувань. Це підкреслюється повторюваними рядками про дім і землю, з яких лунає заклик до непохитності духу і віри в майбутнє вільної України, де можливе повернення до мирного життя. Пісня залишає по собі відчуття солідарності, глибокої любові до рідної землі та віри в її відродження.

Коментарі (0)
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!