Сергій Лазановський, GreenjollyІ Тут Три Браття Поцілувались Ніхто Пощади Не Просив

2
Слухати
Скачати
Про що пісня - І Тут Три Браття Поцілувались Ніхто Пощади Не Просив

Пісня "І тут три браття поцілувались" відображає глибоку тематику патріотизму, жертовності та боротьби за свободу, яка глибоко вкорінена в історії та культурі України. Вона розповідає про трьох братів з Прикарпаття, які віддали своє життя за волю своєї країни, символізуючи незламність духу українського народу у боротьбі проти загарбників.

У першому куплеті створюється ідилічний образ червоних маків, які розцвіли у лузі біля дороги, метафорично підкреслюючи кров, пролиту за свободу. Тема жертви за велику ідею виражена через образ трьох братів, які стали символом непохитної відданості ідеалам свободи та незалежності.

Другий куплет розкриває трагізм ситуації – брати зі зброєю в руках були зраджені та оточені ворогами. Згадка про "катів червоної Москви" вказує на історичний контекст боротьби України проти радянської окупації, підкреслюючи жорстокість та безпощадність конфлікту.

У третьому куплеті зображено кульмінаційний момент боротьби, коли, попри вимоги здатися, один з братів вигукує слоган "Слава Україні!", що стає виразом непокори та готовності прийняти смерть, але не зрадити свої ідеали.

Четвертий куплет описує момент, коли брати, прийнявши неминучість своєї долі, обіймаються, прощаються з життям, не просячи пощади у ворога. Цей акт символізує вищий прояв гідності та відданості своїй країні та своїм ідеалам.

Заключний рядок пісні "І ми боротися будемо" слугує закликом до сучасників не забувати про жертви, принесені попередніми поколіннями заради свободи та незалежності України, і продовжувати боротьбу за ці високі ідеали. Таким чином, пісня є не тільки вшануванням пам'яті тих, хто віддав своє життя за волю України, а й нагадуванням про цінність свободи та необхідність захищати її у будь-які часи.

Коментарі (2)
  1. Ogkugeli17.06.2024
    Ця мелодія, наче крижана злива на душу - енергія б'є ключем, але щось всередині протестує. Важко слухати, коли серце говорить "ні".
  2. Girldarretu18.04.2024
    Пісня, як гірка кава вранці – будить, але залишає присмак тривоги. Це той шматочок реальності, від якого не втекти, але який можна переосмислити, прослухавши ще раз. Слова глибокі, немов світанок на березі океану, коли хвилі ніжно шепочуть незрозумілі, але важливі історії. Сергій Лазановський та Greenjolly майстерно переплітають емоції з мелодією, створюючи незабутнє відчуття. Варто прислухатися.
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!