Артем ЛоікВи За Мір Та Я Доступно Якомога

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Ви За Мір Та Я Доступно Якомога

Пісня Артема Лоіка "Ви за мір та я" відображає глибокі та болючі теми, які торкаються історії, сучасності, культурних і соціальних змін в Україні. У перших рядках згадується символічний образ козаків, які завжди готові стати на захист своєї землі, підкреслюючи, що війна за свободу та незалежність ще не закінчилася. Автор говорить про себе як про людину, яка іде на небо "підпитий", що може символізувати його сп'яніння від власних думок, ідей, не бажаючи підкорятися загальноприйнятим нормам, "світ ловив мене та не спіймав" – це про внутрішню свободу та непокору.

Лоік згадує ліквідацію Січі, що алегорично вказує на знищення вольових, незалежних установ та спроби русифікації, які ведуть до "тверезої тюрми" – втрати свободи та ідентичності. Він також звертається до свого спадку і цінності в Україні, порівнюючи себе зі Сковородою, філософом, який шукав істину і вивчав людську душу.

Пісня виражає скепсис щодо сучасного світу, де відбувається конфлікт ідентичностей, а "білі ідуть на чорних", що може символізувати розбіжності між культурами, расами та народами. Але важливіше за кольори шкіри є внутрішня чистота та ідентичність. Артем критикує суспільство, де правда та справедливість часто замовчуються, закликаючи до філософського повстання за істину.

У фіналі пісні відображено змінену реальність, де поети та митці є голосом суспільства, наголошуючи на важливості слова, ідеї та критичного мислення в часи кризи та війни. Лоік виступає за активну позицію, не погоджуючись з миром за будь-яку ціну, а за перемогу духу та ідентичності. Це пісня про внутрішню силу, нескореність духу народу, який бореться за своє майбутнє та свободу.

Коментарі (2)
  1. Trodlarthinddig19.05.2024
    Не можу повірити, як ця пісня пробирає до глибини душі! Артем Лоік вкотре перевершив усі очікування. Скачати цю музику - обов'язково, щоб знову і знову переживати ці емоції. Відчуття неймовірні!
  2. Beachzagudi22.04.2024
    Ця пісня - як промені сонця в дощовий день: неочікувано, але так потрібно. Вона обгортає моє серце теплом і спонукає думати про красу в найбільш звичних речах. Дозвольте собі зануритися у море звуків та відчути, що справжня гармонія може бути доступною для кожного
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!