Океан ЕльзиСкільки В Нас Ясенів Від Свинцю Поколеться

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Скільки В Нас Ясенів Від Свинцю Поколеться

Пісня "Скільки в нас ясенів від свинцю поколеться" виконавця Океан Ельзи звертається до теми війни, втрати та національного горя через постійні конфлікти. Ліричний герой задається питаннями про кількість холоду та руйнувань, що ще мають статися, про вікна, які будуть вибиті в результаті військових дій, і про рани, які змолоду люди отримають від весняних бойових дій.

Особисті почуття ліричного героя висловлені через образи: його відповідь "виткана зморшками на чолі", "вишита в пам'яті білими мальвами" і "кована із сліз матерів". Ці зображення передають глибокий біль та скорботу, що накопичились через втрати, зокрема, втрати життя та природи, символізовані ясенями, що вирубуються від свинцю, та дубами, які також вириваються з корінням.

Задаючи риторичні питання про кількість днів співу горлиці та кількість теплих днів, що залишились, автор пісні намагається звернути увагу на цінність мирного життя та природньої краси, яка зникає через війну. Пісня закликає до роздумів про ціну конфліктів та необхідність цінувати кожний момент миру та гармонії. Вона відображає спільний біль нації, що переживає втрати та руйнування, але в той же час намагається знайти відповіді та сенс у своєму болі. Це пісня про пошук надії та сили протистояти випробуванням, зберігаючи пам'ять про тих, кого ми втратили.

Коментарі (2)
  1. Conmortclifin17.06.2024
    Пісня "Скільки в нас ясенів від свинцю поколеться" від "Океан Ельзи" - це справжнє дзеркало болю і розчарування, яке відгукується в кожному слові. Якщо хочеш відчути справжню силу харизматичної музики, не гай часу - натискай, щоб скачати, і поринь у глибину емоцій.
  2. Ourrenliakhal3.04.2024
    Навіть у стресі і амбівалентності мого настрою, ця пісня нагадує, що ясени можуть колеться не тільки від свинцю, але й від гостроти наших почуттів. Океан Ельзи знову змушує замислитись над банальністю буденного, відшукавши у ній щось непересічне. Це музика, що лікує душу, але і ставить болючі питання. За це їх ціную і за це слухаю. Якими б ми не були — ясені завжди будуть свідками нашого життя, а пісні Океану Ельзи — його саундтреком.
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!