Океан ЕльзиСкільки В Нас Ясенів Від Свинцю Поколеться Скільки Ще Вирветься Тих Дубів

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Скільки В Нас Ясенів Від Свинцю Поколеться Скільки Ще Вирветься Тих Дубів

Пісня "Скільки в нас ясенів від свинцю поколеться" у виконанні гурту Океан Ельзи занурює слухача у роздуми про вічні цикли життя і втрат, про боротьбу і спротив, про важливість пам'яті і водночас неминучість забуття. Ліричний герой задається питаннями, котрі не лише філософські, а й глибоко особисті, стосуються війни, історії, природних циклів і людської долі.

У пісні згадуються ясени і дуби, які метафорично представляють собою життя, що втрачається через війну та конфлікти. Використання образів природи підкреслює універсальність і безкінечність життєвих процесів, в той час як згадка про свинець нагадує про жорстокість і невідворотність втрат. "Скільки ще холоду збудеться, станеться?" - це запитання про майбутнє, про невизначеність і страх перед тим, що має прийти.

Відповідь ліричного героя на ці безкінечні запитання "виткана зморшками на чолі... кована із сліз матерів" символізує глибокий життєвий досвід, біль втрати і пам'ять про минуле. Це підкреслює, що відповіді на ці питання лежать у сфері людських емоцій, історії, збереженої у пам'яті поколінь, і в їхньому сприйнятті світу.

Таким чином, пісня є виразом надії і скорботи, відображенням вічної боротьби між життям і смертю, між пам'яттю і забуттям. Вона закликає не забувати про минуле, вшановувати пам'ять тих, хто пішов, і замислитися над цінністю кожного моменту життя.

Коментарі (2)
  1. Blogrighwritin15.08.2024
    Ця пісня викликає у мене таку ностальгію, що навіть через сонливість не можу втриматися від слухання. Хоча настрій далеко не найкращий, логіка підказує: краще скачати і слухати пізніше, ніж зараз боротися з відчуттями. "Океан Ельзи" знають, як пробудити емоції.
  2. Johntonkase16.06.2024
    Щось у цій мелодії пробуджує думки про наші корені і майбутнє. Цікаво, як музика може торкнутися таких глибинних струн душі, навіть коли почуваєшся не найкраще. Треба буде ще раз прослухати, можливо, знайду там відповіді на свої питання.
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!