Сергій Лазановський, GreenjollyІ Більш Не Рвалися Гармати І Кулемет Не Стукотів

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - І Більш Не Рвалися Гармати І Кулемет Не Стукотів

Пісня "І більш не рвалися гармати і кулемет не стукотів" виконавця Сергій Лазановський, Greenjolly, розповідає про героїчний опір та жертовність трьох братів з Прикарпаття, які стали на захист волі своєї країни. Від самого початку, образ червоних маків, що розцвіли у лузі біля дороги, символізує кров та жертву за волю України, підкреслюючи трагічну красу та невимовний біль втрати.

У пісні згадуються лише три брати, які, віддавши життя за ідеал свободи, стають уособленням нескореності та героїзму українського народу. Вони воювали проти ворога, не підозрюючи про зраду з боку свого товариша, що є алюзією на непрості випробування долі та внутрішньої боротьби.

Ключовий момент пісні - це опис облоги їхньої боївки, де попри неминучу смерть, брати вибирають гідність та свободу, вигукуючи "Слава Україні!" замість здачі. Це акт відваги та непохитної віри в ідеали свободи, що підсилюється їхньою взаємною підтримкою та готовністю до останнього подиху стояти за свої переконання.

Фінал пісні символізує мир та вічний спокій, що настає після бурхливих боїв - гармати та кулемети замовкають, але пам'ять про героїзм трьох братів живе, надихаючи наступні покоління боротися за волю України. Ця пісня є вшануванням не лише конкретних героїв, але й усіх, хто віддав своє життя за незалежність та свободу своєї країни. Це заклик до непереможності духу та незламності волі українського народу.

Коментарі (1)
  1. Apsetsubtben18.06.2024
    Ця мелодія буквально пробуджує в тобі сплячого воїна! Вона запалює вогонь в серці і дарує надію на світле завтра, коли нарешті можна видихнути з полегшенням. Давно так не трясло від енергії!
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!