Ukrainian FolkОй У Гаю , При Дунаю

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Ой У Гаю , При Дунаю

Українська народна пісня "Ой у гаю, при Дунаю" передає виразну атмосферу сільського життя та природні настрої, що випливають із взаємодії людини і природи. На початку пісні зображено картину, де у гаю, біля річки Дунай, співає соловей, закликаючи свою пташину до гнізда. Цей образ солов'я, який кличе птахів, символізує весну, нове життя та згуртованість.

Далі сцена змінюється на веселіше зібрання, де грає музика, що описується як відчуття суму та радості одночасно: бас гуде, скрипка плаче. Це вказує на сильні емоційні переживання, що супроводжуються танцями та святкуванням у гаю. Музична композиція слугує фоном для зображення образу коханої людини, яка гуляє та розважається разом із іншими.

На заключній строфі пісня набуває більш трагічного і глибокого звучання. Лірична героїня відчуває сильний біль та самотність, стоячи сама у гаю і ридаючи за своїм милим. Вона виражає свою тугу та відчай через відсутність коханої особи. Соловей, який знову з'являється у куплеті, може символізувати надію та нагадування про те, що життя продовжується, незважаючи на особистий біль. Пісня в цілому відображає глибокі почуття, які переживає людина, змішуючи щастя і смуток в одному диханні природи і людських емоцій.

Коментарі (5)
  1. Dazzsembgorra6.06.2024
    Натрапив на цю пісню випадково і просто не міг повірити своїм вухам. Звучання "Ой у гаю, при Дунаю" настільки захоплююче, що вирішив негайно скачати її і слухати знову і знову. Цей народний скарб здатен зачарувати кожного, навіть такого інтроверта, як я!
  2. Riatwinpenrans29.05.2024
    Щось сьогоднішній день навіває бажання слухати щось душевне. Голодний, розслаблений, знайшов тут "Ой у гаю, при Дунаю" у виконанні Ukrainian Folk. Здається, це саме те, що потрібно, щоб на мить забути про все і поринути у мелодію української душі. Час насолоджуватися!
  3. Peddrabvite26.05.2024
    Ось ці звуки відносять мене до глибини спогадів, де змішуються відчуття провини і невимушеності. Це як прогулянка по гаю, де кожен крок віддає ехо в серці. Хочу слухати це знову і знову...
  4. Muelirupgo21.05.2024
    Невідомі звуки українського фольклору ведуть мене крізь глибини історії, занурюючи у загадковий світ. Хтось інший теж відчуває це магічне злиття природи і музики? Я в захваті, але щось змушує мене задуматися...
  5. Tivijuders21.04.2024
    Затамувавши подих, занурююся в чарівний світ українського фольклору. Кожна нота "Ой у гаю, при Дунаю" нагадує про безмежні лани та тихий шелест верб над водою. Ця пісня - справжня перлина народної творчості, що змушує серце битися у такт мелодійним оберегам наших предків. Відчувається глибокий зв'язок з корінням, який оживає в кожному акорді. Неймовірно!
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!