Про що пісня - Коломийка

Пісня "Коломийка" виконавця Руслани - це яскраве вираження емоцій та переживань, які виникають у зв'язку з коханням та його втратами. Використовуючи образ зозулі, яка кує, автор пісні передає відчуття часу, що невпинно йде, і змін, що вони приносять у життя та відносини.

Образ зозулі, яка забуває про співачку, символізує втрату кохання, яке "взяла та й минула нічка". Це нагадування про невідворотність часу і змін у особистих відносинах. Співачка закликає не питати її про причини смутку, а радше діяти - "не питай мене даремно, а бери за руку".

Далі в тексті відбувається перехід від особистісного досвіду до загальнолюдських висновків про любов. "Не сховаєшся - я твоя кохана" і "чи любов мине" говорять про неминучість почуттів і нездатність втекти від них. Це підкреслює всеохоплюючий характер кохання, яке впливає на всі аспекти життя.

В останніх строфах знову з'являється зозуля, яка "правду говорила", наголошуючи на невеликій кількості кохання між героями. Пісня закінчується висловом "нам кохання було мало", що виражає жаль та ностальгію за глибшими та тривалішими стосунками. Образи природи, такі як сонце та вітер, які "збудять" і "понесуть на крилах", використовуються для підсилення ідеї про невпинні зміни і рух вперед, незважаючи на минуле.

Коментарі (0)
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!