Леся Нікітюк &Amp; Степан ГігаА Курили Японський То Край

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - А Курили Японський То Край

Пісня "А Курили японський то край" виконавців Леся Нікітюк та Степана Гіги має виразно сатиричний характер і коментує політичну ситуацію, зокрема в контексті Росії. Лірика пісні вигадливо описує сценарій, в якому Україна відновлює свої кордони, Красна площа в Москві стає полігоном, а Курильські острови повертаються до Японії. Також згадується, що вплив Китаю розширюється за Урал.

В пісні використовуються гіперболізовані образи та елементи українського фольклору для вираження презирства до російської влади та її символів. Наприклад, є згадка про "бункер", де "здохло пуйло", що є прямим нападом на президента Росії. Повторюваний мотив сну, який "щоночі сниться" і в якому "лице моє сміється", символізує відчуття справедливості та відновлення, якого бажає народ.

Пісня також згадує іронічні ситуації, такі як розпил "північного потоку" циганами, що може вказувати на вразливість та ненадійність російських енергетичних проектів. В цілому, пісня є виразом національної гордості та оптимістичного бачення майбутнього, де українці відзначають крах авторитарного режиму, що символізує їх власне відродження та надію на краще майбутнє.

Коментарі (0)
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!