Volodymyr DantesНе Потрібен Паспорт Посвідчення Водія

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Не Потрібен Паспорт Посвідчення Водія

Пісня "Не потрібен паспорт посвідчення водія" виконавця Володимира Дантеса занурює слухача у глибоку рефлексію щодо вічної молодості та пошуку справжньої сутності людини. Повторювані рядки про бажання залишитися молодим і вічно живим відображають загальнолюдське прагнення до непідвладності часу, а також висловлюють ностальгію за втраченими можливостями та мріями.

У пісні акцентується ідея, що для розуміння власної ідентичності не потрібні зовнішні атрибути та документи, як паспорт чи посвідчення водія. Це натякає на глибшу думку про внутрішнє "я", яке виходить за межі соціальних і легальних рамок. Метафоричне згадування книг Василя Стуса слугує як заклик до саморефлексії та самопізнання через літературу та філософію.

Фраза про відсутність потреби в органах сприйняття і спілкування без новин як "солодкої панакоти" може символізувати апатію до зовнішнього світу та небажання бути частиною суспільства, що перевантажене інформацією. Водночас, слова про чекання нового народження та смерть, що "ввійшла в тебе давно", можуть відображати інтроспекцію та осмислення власного життя та смерті.

В кінцевому підсумку, пісня несе в собі меседж про бажання перевершити обмеження часу, знайти глибший зміст існування та осмислити своє місце у вічності, не зважаючи на матеріальні та соціальні виміри життя. Повторення іспанських числівників може символізувати універсальність цієї боротьби, яка є спільною для всього людства.

Коментарі (2)
  1. Totydolbart2.06.2024
    Зайшла послухати і зрозуміла, що ця мелодія торкнулася до самої душі. Вона нагадала, що справжні цінності не завжди потребують офіційних документів. Музика для тих, хто шукає відповідей у житті, але знаходить їх у несподіваних місцях. Співак просто знає, як торкнутися струн серця, навіть коли душа розчарована, а серце відкрите для нового.
  2. Erineram4.04.2024
    Володимир Дантес знову змушує серце битися в такт його пісням, але ця, здається, загубилася десь між ритмами мого розчарування. "Не потрібен паспорт посвідчення водія" - ніби гімн свободи, яку я втратила, шукаючи її в звичайному. І хоча моє серце відгукується гордістю за таке мистецтво, душа все ще сповнена дистимічної меланхолії. Але навіть у цьому стані не можу заперечити - майстерність Дантеса беззаперечна. Життя без паспортів і обмежень, можливо, і є те, до чого ми всі прагнемо. Так, пісня шумна, але часом шум - це все, що нам потрібно, щоб заглушити тишу розчарувань.
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!