КилимменДіти З Колядами Твою Хату Діду

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Діти З Колядами Твою Хату Діду

Пісня "Діти з колядами твою хату діду" від КИЛИММЕН глибоко занурює в атмосферу українських традицій, проте через призму болю і втрати, які переживає країна. У перших рядках ми чуємо про діда, який не дожив до літа, символізуючи втрату старших поколінь і передачу естафети молодшим. Поле, з якого дме лише вітер, і колихання хвіртки стають метафорами відсутності врожаю, життя, яке було забране війною.

Згадка про "всиротілі діти" та "випалені храми" розкриває тему втрати невинності та духовності, підкреслюючи жорстокість конфліктів та війни. В цьому контексті, діти, що носять квіти мамі, символізують спробу зберегти любов та пам'ять у світі, де "пани із царьками бавляться життями". Спів про землю, яка "болить", і небо, що "горить", вказує на глибоку зв'язок з рідною землею і небажання її залишати навіть у часи великих випробувань.

Проте, у другій частині пісні з'являється мотив надії. "Твоя грушка, рідний, розпускає віти" і розмальована хвіртка "в соняхи й блакиті" символізують відродження, нове життя після руйнації. Образ "діти з колядами" нагадує про незламність духу та традиції, які продовжують жити незважаючи на все. Заключні рядки про "воїна, що з неба затулив руками" хату, підкреслюють захист і піклування про рідних та рідну землю, навіть з небес. Ця пісня - це вшанування тих, хто віддав своє життя за мир та спокій на своїй землі, а також вираз надії на майбутнє без війни та болю.

Коментарі (2)
  1. Ovvielodi27.05.2024
    Ця мелодія ніби повертає у дитинство, де кожен звук нагадує про тепло рідної хати. Навіює спогади про зимові вечори та святкову атмосферу, яку вже давно втратив. Під неї серце відчуває якусь особливу тугу та провину за втрачений час.
  2. Orinelac16.05.2024
    Завжди приємно натрапити на щось нове і душевне. Це наче ковток свіжого повітря, що дарує легкість і радість серцю. Навіть якщо трохи соромлюсь, все одно хочеться посміхатися
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!