КилимменЯ За Нього Гори Гори За Стежки Свої І Двори

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Я За Нього Гори Гори За Стежки Свої І Двори

У цій пісні відчувається глибока ностальгія та біль за втраченим, змішані з надією на відродження та щасливе майбутнє. Виконавець звертається до символічних образів – свого діда, який не дожив до "цього літа", а також до власного коріння та традицій, представлених через згадки про вітер, що колише хвіртку, і квіти, що носять діти.

Основною темою пісні є боротьба та захист рідної землі, символізована фразами "Я за нього - гори, гори" і "Я за неї - мури, мури". Вона відображає готовність боротися за свої стежки, двори та невинні посмішки дітей. Це боротьба не тільки за територію, а за ідентичність, за право на мирне життя у своєму домі, за майбутнє нащадків.

В тексті зустрічаються контрасти між руйнацією та надією, між війною і мирним життям, які втілені у зображеннях випалених храмів, іграх "панів із царями" та одночасно в згадках про колядки та щастя родини, що збирається разом. Завершальні рядки змальовують картину воїна, який "з неба... затулив руками" дідів дім, символізуючи захист і піклування згори, а також надію на мирне небо над головою.

Таким чином, пісня є виразом глибоких емоцій: любові до рідної землі, суму за втраченим, болю від ран, завданих війною, та нескореної волі до захисту та відродження. Вона залишає за собою сильне відчуття співпереживання та роздумів про цінність миру, домівки та сімейних зв'язків.

Коментарі (1)
  1. Riuterlipo7.05.2024
    Не знала, що монотонність може бути такою захоплюючою! Навіть під час нездужання ця пісня змусила мене замислитись над таємничими стежками власних думок. Чудово, коли музика відгукується у складних куточках душі. КИЛИММЕН, ви мої герої у світі звуків!
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!