КилимменЗа Стежки Свої І Двори

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - За Стежки Свої І Двори

У пісні "За стежки свої і двори" гурту КИЛИММЕН виражається глибокий зміст, сповнений ностальгії, болю та надії. Від початку автор звертається до образу свого діда, який, на жаль, не дожив до цього літа, символізуючи втрату та пам'ять про минуле. Вітер, що колихає хвіртку, і поле стають метафорами незмінності природи навпроти людських життів, де біль і час безжально проходять своїм шляхом.

Далі текст пісні відображає картину руйнування і втрат – спалені храми, панування зла, війни, які залишають за собою сім'ї, що сплять поміж ґрунтами, символізуючи смерть. Це сильне зображення втрати, болю землі і народу, який переживає втрати та руйнування.

Проте, у пісні присутній і мотив надії. Згадка про дідову грушу, що розпускає віти, і квітень, коли всі зберуться радіти, символізує відродження, непереможність духу людей, їхнє прагнення до миру, злагоди та краси життя. Картина родини за столом, діти з колядами, що об'єднуються навколо своєї хати, викликає образи спільноти, традицій і зв'язку поколінь.

Повторювані рядки про небо, що горить, і землю, яка болить, але за яку варто боротися, відкривають глибоку прихильність до своєї землі, своєї ідентичності. Це заклик до захисту свого дому, традицій, і, в ширшому сенсі, до збереження миру і гармонії в світі. Пісня виступає як гімн сили духу, що здатний долати будь-які випробування, пам'яті про тих, хто пішов, і віри в майбутнє.

Коментарі (4)
  1. Indunmoto15.06.2024
    Коли ти занурюєшся в глибини свідомості, де темрява не лякає, а стає провідником у світ нових відкриттів, ці звуки обволікають тебе, мов шовковий ковдру, що оберігає від навколишнього шуму і дає сили йти далі з відчуттям спокою та впевненості. Тут кожен такт, як зітхання душі, що прагне вирватися на свободу.
  2. Vinglemicon19.05.2024
    Привіт усім! У ці тривожні та задумливі дні випадково натрапила на пісню "За стежки свої і двори" від "КИЛИММЕН". Вона просто ідеально доповнює мій стан і дарує стільки емоцій! Якщо шукаєте щось, що зачепить душу і розворушить почуття, не вагайтеся і скачайте цю пісню. Це справжня перлина!
  3. Tatakidti7.05.2024
    Слухаю цю пісню, і вона змушує мене забути про весь напругу дня. Ніби кожен акорд переносить мене на рідні стежки, де відчуваю справжнє щастя. Дякую, КИЛИММЕН, за те, що змушуєте серце битися в такт вашій музиці
  4. Nuepovelpoa4.05.2024
    Ностальгія котиться хвилею, коли занурюєшся в ці звуки... Це як повернутися додому після довгих мандрів. Музика, що прокладає шлях прямісінько до серця. Виразно і щиро, як перший подих весни у рідному краю. Слухати і знову відчувати. Майстерність
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!