Океан ЕльзиСкільки В Нас Змолоду Об Весну Пораниться

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Скільки В Нас Змолоду Об Весну Пораниться

Пісня "Скільки в нас змолоду об весну пораниться" відомого українського гурту "Океан Ельзи" занурює слухача в роздуми про минучість часу, циклічність життя та невідворотність змін. Ліричний герой ставить риторичні питання про кількість холодів, що ще настануть, вікон, що виб'ються, весен, що поранять, а також ікон, що будуть виставлені. Ці питання символізують повторюваність і нескінченність життєвих циклів, боротьбу з випробуваннями та шукання віри.

Відповідь на поставлені питання ховається в метафорах, де зморшки на чолі ліричного героя - це символ набутих знань і досвіду, що важливіші за тисячі слів. Білі мальви, вишиті в пам'яті, можуть символізувати чисті спогади або втрачені мрії, а ковані зі сліз матерів - глибоку емоційну біль і втрату.

Далі автор розширює тему, звертаючись до природних явищ та елементів природи, як-от горлиця, що співає до світанку, ясени, що постраждали від свинцю, і дуби, що будуть вирвані. Це зображує не тільки зв'язок людини з природою, але й нагадує про війни, втрати, екологічні проблеми та необхідність оцінювати кожен теплий день, який нам випадає.

Таким чином, пісня виражає глибокий філософський зміст, змушуючи задуматись над вічними питаннями буття, цінності людського життя, його крихкості та водночас міцності перед лицем нескінченної черги випробувань та втрат. Вона нагадує про важливість пам'ятати минуле, цінувати теперішнє та вірити в майбутнє, незважаючи на всі випробування.

Коментарі (2)
  1. Tremerinouf17.06.2024
    Ніколи не думав, що пісня може настільки вразити, змусити відчути глибину власної апатії. Океан Ельзи, як завжди, зачіпає найпотаємніші струни душі. Просто ошеломлений!
  2. Ksidnyopulfitz17.04.2024
    Цікаво, скільки ще пісень Океану Ельзи зможе викликати стільки живих емоцій, як ця. Навіть коли ти нібито байдужий, музика все одно проникає в саме серце! Ця пісня наче енергетичний заряд для невротика, що вміє цінувати оригінальність. Не можу не захоплюватися, як вони завжди влучно підбирають слова і мелодію. Кожен раз як перший
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!