Dima Prokopov &Amp; MoiseiНа Столі Вечеря Кутя Докипає

2
Слухати
Скачати
Про що пісня - На Столі Вечеря Кутя Докипає

Пісня "На столі вечеря кутя докипає" виконавців Dima PROKOPOV & Moisei є глибоко змістовним твором, який занурює слухача в атмосферу Різдва в умовах війни. Вона розповідає про повернення солдатів з фронту додому на Святу вечерю, де вони знаходять тепло і затишок, але також і біль втрати близьких.

У перших рядках ми чуємо про солдат, які повертаються додому в Різдвяну ніч, про важкі погодні умови та втому, але разом із тим - надію на мирний вечір. Вечеря, яка докипає на столі, символізує тепло домашнього вогнища, яке чекало на них у цю святкову ніч.

Далі пісня переносить нас до моменту, коли солдати сідають за святковий стіл зі своїми родинами. Відбувається душевний обмін, під час якого згадується батько, який загинув на війні, захищаючи свою країну. Ця частина пісні підкреслює жертву, яку принесли солдати і їхні родини заради миру і свободи.

В останній частині твору мова йде про мужність і героїзм, який виявив батько, закликаючи любити Україну так, як він любив. Материнська скорбота та сльози під час Різдва стають символом величезної ціни, заплаченої за вільне майбутнє. Пісня закінчується колядою і закликом помолитися, що наголошує на вірі та надії на кращі часи.

Таким чином, пісня є вшануванням мужності та самопожертви українських воїнів, а також зображенням болю втрати для їх родин. Вона нагадує про важливість пам'ятати про тих, хто віддав своє життя заради миру та свободи, і закликає до єдності та любові до рідної землі.

Коментарі (2)
  1. Ousicanar15.06.2024
    Пісня "На столі вечеря кутя докипає" від Dima PROKOPOV & Moisei дарує якусь неймовірну суміш суму та надії. Наче всі ці емоції переплітаються в одне ціле, створюючи затишний куточок для серця в найсуворіший зимовий вечір. Неначе сідаєш біля вогнища, грієш руки й відчуваєш, що попереду щось хороше. Цікаво, що ж буде далі?
  2. Bertristwallcir31.03.2024
    У цій пісні є щось невловиме, ніби зимовий вечір, коли ззовні падає сніг, а ти сидиш у теплі, поглядаючи на вогні міста через вікно. Мелодія і слова створюють атмосферу, яку не передати словами – треба відчувати. Dima Prokopov і Moisei додали у цю композицію душі, наскільки це взагалі можливо у музиці. Вона ніби переносить у часи, яких ми ніколи не знали, але які відчуваємо серцем. Ця пісня – як кутя на Різдво: звичайна на перший погляд, але сповнена глибокого змісту і традицій. Просто вимкніть світло і дозвольте їй вас огорнути.
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!