Про що пісня - Сіла Птаха

Пісня "Сіла птаха" у виконанні Ніни Матвієнко є ліричною розповіддю про глибокі, але нерозділені почуття жінки до молодого скрипаля. У першому куплеті зображено момент закоханості, який супроводжується поетичними образами білокрилої птахи, що сіла на тополю, та сонця, яке сідає за поля. Ці образи символізують красу та спокій природи, які контрастують із бурхливими емоціями героїні.

В другому куплеті розкривається, як музика скрипаля зачарувала героїню. Вона відчуває себе заблукалою у мелодії, яка лунає серед природи, і водночас ніби несе своє серце скрипалеві. Її почуття стають надзвичайно сильними, порівняними з журавлиною весною в зеленому гаю, що є метафорою внутрішньої краси та молодості.

Останній куплет відкриває трагічну іронію ситуації: музика, що чарувала її, насправді була призначена для іншої. Героїня іде до скрипаля, наче місячна царівна, повна надій та мрій, але зрештою усвідомлює, що її кохання не може бути взаємним. Закінчується пісня повторенням образів птахи та сонця, що сідає, символізуючи завершення дня та, можливо, надій на взаємність почуттів.

Коментарі (4)
  1. Symbigavi19.06.2024
    Щоразу, коли слухаю цю мелодію, серце розривається на мільйон частинок. Здається, що вона знає мої найпотаємніші думки. Неймовірно, як музика може залікувати рани та одночасно занурити в світ роздумів. Звучить так, ніби час зупинився, і я залишився один на один зі своїми почуттями. Піддавшись ритму, вловлюю всі відтінки настрою, які так майстерно передані звуком.
  2. Awhomivar15.06.2024
    Ця пісня "Сіла птаха" від Ніни Матвієнко — справжній вибух енергії та емоцій! Її голос переносить мене в казковий світ, де кожна нота яскраво сяє та зачаровує. Так несподівано, але водночас захопливо! Ви просто зобов’язані почути це!
  3. Lietmaseris11.05.2024
    Ця мелодія наче тихе дихання рідної землі, що обіймає душу і заспокоює думки. Неймовірно, як може звучати спокій. Переслухаю ще не раз
  4. Mercabarcu8.05.2024
    Ця мелодія змусила моє серце битися швидше! Неймовірно, як голос може одночасно бути таким могутнім і лагідним, наче легкий весняний вітер. Справжній політ душі у світ української пісенної краси. Просто чарівно
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!