ТнмкСкаже Файне Місто Збудують Над Дніпром Кий Щек Хорив І Сестра Їх Либідь

0
Слухати
Скачати
Про що пісня - Скаже Файне Місто Збудують Над Дніпром Кий Щек Хорив І Сестра Їх Либідь

Пісня "Подивись наліво, подивись направо" від українського гурту ТНМК вишукується яскравими кольорами української історії та культурної ідентичності. Це оповідь, яка починається з зародження Всесвіту та появи життя, після чого різко переходить до історичних подій та міфічних постатей на землях України. Текст згадує легенду про заснування Києва братами Києм, Щеком, Хоривом та їхньою сестрою Либідь, на честь якої названо річку та станцію метро у столиці.

Гурт ТНМК вдало втілює у своїй пісні динамічний перебіг історії від античних часів до середньовіччя, включаючи впливи різних народів та культур на формування українського народу. В тексті йдеться про значення різних історичних персонажів, таких як Володимир Великий, який хрестив Київську Русь, Ярослав Мудрий, що заслужив славу завдяки своїм мудрим законам, та інших князів. Також пісня торкається важких часів монгольського нашестя та козацької доби, як символу незламності та героїзму українців.

Завершується лірична оповідь згадкою про більш новітні часи, акцентуючи на культурних досягненнях, як-то заснування Києво-Могилянської академії Петром Могилою. Пісня вихваляє не тільки військові та політичні звершення, а й внесок у розвиток освіти та науки, що є важливим для суспільного розвитку та самоідентифікації нації. В цілому, ТНМК створили динамічний і патріотичний гімн, що відображає гордість і пошану до історії та культурної спадщини України.

Коментарі (0)
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!