ТнмкНе Тільки В Шаблях І Гарматах Сила

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Не Тільки В Шаблях І Гарматах Сила

Пісня "Не тільки в шаблях і гарматах сила" від гурту ТНМК розкриває багату та строкату історію України через веселий і динамічний текст, який використовує як історичні факти, так і народний гумор. Вона починається з загального звернення до слухача, нагадуючи про значення і красу рідної землі та держави, що символізуються красою історії і героїзмом людей, які за неї боролися.

Далі пісня охоплює величезний період історії, від початку створення світу і з'явлення зірок до давніх трипільців, що жили на українських землях тисячі років тому. Згадується Вікентій Хвойка, який вивчав трипільську культуру, а також гомерівські кімерійці, що надає пісні глибини і непередбачуваності.

Пісня використовує історію як засіб розповіді про культурне і воєнне минуле України. Від часів Київської Русі, представленої постатями Кия, Щека, Хорива та Либеді, до хрещення Русі Володимиром Великим. Життєписні деталі великих князів, таких як Ярослав Мудрий і Святослав Хоробрий, розкривають дух епохи та значення лідерства.

У пісні висвітлюються також і пізніші періоди, включно з часами Литовського князівства, польської шляхти та московської орди. Вона підкреслює злети і падіння українського суспільства, але завжди з акцентом на силу та відвагу народу, особливо в часи козацтва. Зокрема, згадуються імена видатних козаків, які боролися за Україну.

Заключна частина пісні говорить про значення освіти і культури через постать Петра Могили та філософа Григорія Сковороди, підкреслюючи, що сила народу полягає не лише у зброї, а й у духовному та культурному багатстві. Таким чином, пісня є одночасно освітньою та надихаючою, наголошуючи на непереможному дусі українського народу.

Коментарі (1)
  1. Breasodoofthy18.06.2024
    Супер пісня! "ТНМК" знову вдало поєднали сучасність з історією. Цей трек підзаряджає енергією та нагадує, що справжня сила – в наших серцях і думках. Завантажую і насолоджуюсь!
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!