ТнмкСлава Україні Героям Слава Сторіччя Дев'Ятнадцяте Що Ми Бачимо

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Слава Україні Героям Слава Сторіччя Дев'Ятнадцяте Що Ми Бачимо

Текст пісні групи ТНМК "Слава Україні! Героям Слава!" занурює слухача в багату і різнобарвну історію України, починаючи від моментів створення світу і до визначних моментів національної історії. Вступні рядки пісні звертають увагу на величність і красу української землі, акцентуючи на тому, що це — наша держава із яскравою історією.

Продовжуючи, автори торкаються космічних початків існування, переходячи до розповіді про давні цивілізації, такі як трипільці, і поступово переходять до історії Київської Русі, згадуючи про таких історичних фігурах, як князі Кий, Щек, Хорив та їх сестру Либідь. Також згадуються важливі моменти прийняття християнства князем Володимиром.

У подальшому тексті йдеться про монгольське нашестя, відвагу короля Данила та часи Литовського князівства та Польської орди. Після згадуються козаки, які піднялися на захист української землі, особливо акцентується на ролі Богдана Хмельницького у формуванні української державності.

Окрема увага в тексті пісні приділяється не тільки військовим звершенням, але й культурному та освітньому розвитку, такому як внесок Петра Могили, який заснував Академію. Заключні рядки пісні схвалюють інтелектуальний і культурний внесок видатних особистостей, таких як філософ Григорій Сковорода, що підкреслює глибину і різноманіття української історії та культури. Ця пісня є своєрідним гімном на честь української державності, історії та культури, закликаючи пам'ятати і шанувати національні коріння та героїв.

Коментарі (2)
  1. Blogyminca24.05.2024
    Трек від ТНМК "Слава Україні - Героям Слава" - справжній гімн енергії та патріотизму! Якщо хочеш відчути, як пробуджується національна гордість, не вагайся та скачай цей шедевр. Ця пісня об'єднує, мотивує та заряджає нас на нові звершення!
  2. Pawnrazacog17.04.2024
    Пісня, що викликає думки... За дзвінкістю слова "Слава Україні!" можна відчути глибину століть, але разом з тим і розсіяність свідомості сучасного слухача. Логіка і емоції тут переплетені так, що змушують замислитись над кожним словом. Не кожен день зустрінеш таке поєднання історичної важливості та сучасної експресії. Чудово, що ТНМК втілює це у своїй творчості. Слухати, роздумувати, переосмислювати.
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!