LobodaЩедрик Щедрик Щедрівочка Прилетіла Ластівочка

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Щедрик Щедрик Щедрівочка Прилетіла Ластівочка

У пісні "Щедрик, щедрик, щедрівочка" виконавиці LOBODA відтворено традиційну українську народну пісню, яка належить до жанру щедрівок. Щедрівки — це пісні, що виконуються на Україні під час святкування Щедрого вечора, який припадає на вечір перед Старим Новим роком, відомий також як Маланка. Цей текст має відголосок давніх весняних ритуалів, символізуючи прихід весни та відновлення природи.

У пісні описується, як ластівочка прилітає до господаря з добрими новинами. Вона закликає господаря вийти подивитися на свою кошару, де овечки покотились, а ягнята народились. Це символізує родючість і достаток, які мають прийти в дім. Ластівочка у пісні виступає як вісник змін та нового початку, що відповідає загальній темі весняного пробудження і поновлення життя.

Звернення до господаря з пропозицією подивитися на кошару підкреслює традиційні цінності сільського господарства, де родючість тварин вважається знаком благополуччя для всієї родини. Пісня в цілому несе в собі надію на добробут і процвітання, що є особливо важливим у контексті новорічних і різдвяних свят. Ластівочка як символ щастя і успіху є центральним образом цієї чарівної щедрівки.

Коментарі (3)
  1. Mitveemetab15.06.2024
    Інколи, коли душа сповнена розчарування, музика стає мостом до людяності та тепла. Цей трек — ніби візит стара знайома з добрими новинами, яка принесе з собою відчуття затишку і розуміння. Прислухайся, можливо, він допоможе тобі віднайти втрачений спокій.
  2. Skylanunar3.06.2024
    Ну що ж, друзі, ось це справжня загадка - як може пісня так ніжно і в той же час потужно передати дух свят? "Щедрик щедрик щедрівочка" від LOBODA - це справжній бальзам для душі. Сиджу, слухаю і насолоджуюсь, відчуваючи приємну сытність і абсолютний релакс. Час випити гарячого чаю і поринути в атмосферу свята!
  3. Handhuarareg24.04.2024
    LOBODA змогла додати сучасні вібрації до класичного "Щедрика", відчуваю справжній прилив оптимізму! Її голос просто чудово підкреслює настрій українського свята. Неймовірно, як стара пісня може звучати так свіжо і ново! Чудова робота
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!