RoxolanaІ Поки Глибока Вода А

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - І Поки Глибока Вода А

Пісня "І поки глибока вода" виконавиці ROXOLANA несе в собі глибокий символічний зміст, використовуючи метафору моря та кораблів для опису людських життів та суспільних взаємовідносин. В перших рядках пісні автор звертається до слухача, наголошуючи на індивідуальності кожної людини і відмовляється від спрощених понять братства чи сестринства, які часто нав'язуються суспільством. Це заклик до особистої відповідальності та незалежності у сприйнятті світу.

Основна частина пісні розкриває метафору людей як кораблів, які пливуть по морю життя. Ці кораблі піддаються випробуванням, зіткненням, іноді "набирають воду" під впливом зовнішніх обставин або дій інших "кораблів". В цьому контексті море символізує життя з усіма його викликами, глибинами і небезпеками, а кораблі – людські долі, які намагаються вижити, попри все.

У пісні звучить критика суспільства, де відбувається зіткнення інтересів, прагнень до влади та успіху за рахунок інших. Автор застерігає про невидимі загрози, такі як "зло", яке може зацікавитись кимось і "щури", що "прогризають дно" – символи внутрішніх і зовнішніх ворогів, які підстерігають нас на життєвому шляху.

Заключні рядки пісні підкреслюють всезнання океану, який символізує вічність, глибину історичного досвіду та мудрість, яка перевищує індивідуальний розум. Це заклик до скромності перед обличчям природи та історії, розуміння свого місця у великому порядку речей. Пісня є роздумами про складність людських взаємин, випробування, які ми проходимо, та про неминучу боротьбу за виживання в широкому й непередбачуваному "океані" життя.

Коментарі (0)
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!