Артем ЛоікТаких Невпевнених В Бою І Самовпевнених

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Таких Невпевнених В Бою І Самовпевнених

Пісня Артема Лоіка "Таких невпевнених в бою і самовпевнених" розгортає перед слухачем глибокий наратив про особистісне прозріння, культурну ідентичність та національну гідність. Ліричний герой розповідає про свій шлях від непевності та русифікації до глибокого переосмислення своєї ідентичності, підкріпленого референціями до української історії та культури. Він заявляє про свою непричетність до радянського минулого ("Я не червоний! Я — Багряний!") і визначає себе через призму боротьби і волелюбства, відсилаючи до постатей, які символізують українську незламність і культурну спадщину (Бандера, Симоненко, Теліга, Костенко).

В іншому абзаці пісня торкається теми культурної колонізації та асиміляції, яка призвела до втрати ідентичності ("невидимі кулі потрапляли в наші голови"). Ліричний герой висловлює жаль через своє колишнє "невидиме" прийняття русифікації, яке він починає усвідомлювати та відкидати, починаючи сповідатися та використовувати своє слово як зброю проти "рило злу".

Останні рядки пісні акцентують на необхідності пробудження та активної участі в боротьбі за власну країну та ідентичність ("якщо ти зараз не прокинувся, то вже ніяк"). Ця пісня є закликом до самопізнання, сміливості у вираженні своєї ідентичності та відповідальності за майбутнє своєї країни, відкидаючи невпевненість у боротьбі та самовпевненість у повсякденному житті. Лоік закликає не бути байдужими до власної історії та культури, підкреслюючи важливість активної позиції та готовності до змін.

Коментарі (5)
  1. Downnamaber23.08.2024
    Таке відчуття, наче це трек не про когось іншого, а про мене самого. Не знаю, куди цей шлях заведе, але точно не буде місця для сумнівів. В кожному рядку чую свої думки, а це лякає і надихає одночасно. Трохи параної, трохи захвату – саме те, що треба для душі в конфлікті.
  2. Wellzimicchao17.06.2024
    Коли слухаєш цю пісню, виникає відчуття, ніби проходиш крізь власні розчарування, але все ж тримаєшся за ниточку надії. Мелодія проникає в душу, зачіпаючи кожну сенсорну струну. Артем Лоік знає, як вивести на поверхню найглибші емоції. Справжня терапія для тих, хто втратив упевненість, але не втратив віру.
  3. Rebardvesscu28.05.2024
    Цікаво слухати щось таке, що поєднує силу і тендітність, настрій піднімається, хоча душа залишається спокійною. Ритми і слова ніби сплітаються в одне ціле, пробуджуючи яскраві думки. Варто спробувати.
  4. Capploggide27.05.2024
    Таких невпевнених в бою і самовпевнених" - це справжній музичний шедевр! Артем Лоік вміє передати емоції так, що кожне слово проникає глибоко в душу. Слухаючи цю пісню, відчуваєш внутрішній конфлікт, але водночас сповнюєшся оптимізмом і надією. Музика, яка світить в темряві!
  5. Kairattioplod4.05.2024
    Ця трек змусив мене відчути себе на хвилі контрастних емоцій - ейфорія змішується з печаллю. Вражає, як легко слова лягають на мелодію, і як ясно вони малюють картини в голові. Прямо як музичний калейдоскоп! Відчуваю, що ця пісня залишиться зі мною на довго.
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!