Alina PashНи Брат Ни Сестриця Чужа Чужениця

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Ни Брат Ни Сестриця Чужа Чужениця

Пісня "Ни брат ни сестриця чужа чужениця" у виконанні Alina Pash занурює слухача в атмосферу українського фольклору, переплітаючи традиційні мотиви з сучасним звучанням. Вона розповідає про бажання співати до ранку, про розставання та обіцянку повернення, наголошуючи на необхідності зберігати спільні спогади та надії.

Центральною фігурою твору є людина, яка висловлює свої почуття до коханої особи через образи природи та звичаєві метафори. Вона згадує про вербу, яка має родити груші, та про калину, яка має народити яблука, символізуючи неможливе або заборонене кохання. "Ти, бідашко-солодашко" вказує на теплі, але й болючі почуття до об'єкта своїх думок.

Далі пісня переходить до роздумів про майбутнє, де з'являється образ чужинця, що символізує зміни, які несуть втрати та нові початки. "А вас буде випасати чужа чужениця" - це метафора нових обставин життя, які змушують героїв пісні зіткнутися з реальністю, де доводиться приймати допомогу від сторонніх.

Заключна частина пісні повертається до заклику співати "Щоби нам не банно", що підкреслює важливість збереження духовного спокою та радості незважаючи на всі труднощі та випробування життя. Це заклик не втрачати надію та віру в краще, використовуючи спів як спосіб зцілення душі.

Коментарі (1)
  1. Nesjournpesand30.05.2024
    Чесно кажучи, ця пісня від Alina Pash мені здається досить складною для розуміння. Мелодія цікава, але я все одно відчуваю певну озадаченість. Чи варто було витратити час на це прослуховування? Сумніви не покидають. Як вам?
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!