NavkaОй, На Леді На Йордані

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Ой, На Леді На Йордані

Пісня "Ой, на леді, на Йордані" у виконанні Navka є колядкою, що має глибокі корені у народних українських традиціях. Вона відображає елементи обрядової культури, пов'язаної з зимовими святами, зокрема, з Йорданом, що святкується на Водохреще. У тексті пісні йдеться про дівчину на ім'я Гануся, яка білила тканину і писала листи з проханням про допомогу до свого батька, матері та коханого. Ці листи символізують потребу в підтримці та надію на повернення близьких.


Сюжет пісні розкриває важливу тему родинних зв'язків та підтримки. Батько і мати, отримавши листи від доньки, виявляють свою нездатність приїхати через різні перешкоди. Лише коханий обіцяє допомогти, що підкреслює значущість особистої відданості та готовності до самопожертви. Також присутній мотив віри в краще майбутнє, який є важливим у зимовий період, коли люди очікують оновлення і змін.


Пісня зберігає автентичні народні мотиви і передає атмосферу давніх обрядів, що супроводжували святкування Йордана. Мелодія та текст відображають споконвічні прагнення до тепла, сімейного затишку та любові, які особливо актуальні в контексті зимових свят.

Коментарі (1)
  1. Mounwarmmekme4.06.2024
    Сиджу в задумі, слухаючи "Ой, На Леді На Йордані" від Navka. Мелодія, наче спогади з дитинства, огортає меланхолією і змушує задуматись про щось невловиме. Неймовірно!
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!