Гурт Козятинські КозакиЗажурилась Калинонька

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Зажурилась Калинонька

Пісня «Зажурилась калинонька» гурту «Козятинські Козаки» є своєрідним ліричним відображенням народних уявлень про природу та людські почуття. Вона оспівує образ калини, яка уособлює молодість, красу і дівочу долю. Калина, що зажурилася, стає символом суму та невимовного жалю за щось втрачене або нездійснене. Водночас, пісня глибоко пронизана мотивами розлуки та невідомості, що створює атмосферу задумливості та меланхолії.


У тексті пісні калина виступає як центральний символ, що передає сум і тугу. Вона зображується як істота, яка переживає, висловлюючи через свої переживання всю біль і неспокій. Цей образ може асоціюватися з дівчиною, яка чекає свого коханого або тужить за ним. Така поетична метафора є типовою для української народної творчості, де природа тісно пов'язана з людськими емоціями та переживаннями.

Коментарі (1)
  1. Atdakomi28.05.2024
    Слухати цю пісню зараз – це як підсилити свій голод тужливою мелодією. "Зажурилась калинонька" звучить, ніби сама природа плаче. Хочеться водночас і слухати, і уникати цієї дисгармонії, але щось тягне повертатися знову і знову. Гурт Козятинські Козаки дарують нам меланхолію у найчистішій формі. Тоска і калиновий настрій змішалися у цьому треку. Слухайте, але будьте готові до емоційної подорожі!
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!