GoaПоловина Зеленого Пішли Цого Дівки Жати

0
Слухати
Скачати
Про що пісня - Половина Зеленого Пішли Цого Дівки Жати

Пісня "Половина зеленого" виконавця GoA розповідає про молоду дівчину, яка, виконуючи наказ матері йти жати зелене жито, розвертає ситуацію на свою користь, вирішуючи замість цього відвідати хлопців. Це відображає типовий для української народної культури мотив непокори та бажання молодості жити за своїми бажаннями, не зважаючи на традиційні обов'язки.

Згодом дівчина звертається до свого коханого з проханням прийти до неї, але без взуття, щоб не викликати підозр у собак. Коли хлопець приходить, він намагається купити її схильність грошима, але дівчина відмовляється від матеріальних благ на користь почуттів, вибираючи "за хорошим полетіти", тобто слідувати за своїм серцем.

У фіналі пісні дівчина висловлює своє бажання насолоджуватися свободою і молодістю, танцюючи та розважаючись доки молодість і здоров'я дозволяють. Втім, вона знає, що прийде час, коли їй доведеться припинити веселощі й "сидіти дома", коли ноги почнуть боліти від невпинного гуляння. Це нагадування про тимчасовість молодості та важливість використання кожної можливості для радості.

Коментарі (0)
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!