Okean ElzyТи Як Завжди Дивишся Вниз Довго Мовчиш

0
Слухати
Скачати
Про що пісня - Ти Як Завжди Дивишся Вниз Довго Мовчиш

Пісня "Ти як завжди дивишся вниз" від українського рок-гурту "Океан Ельзи" розкриває тему відчуження та втрати зв'язку зі світом. Ліричний суб'єкт описує відчуття зневіри та апатії, що огорнули його. У першому куплеті ми бачимо картину після дощу, де все ніби затихло, і це сприймається як метафора виснаженого стану, де "вітер погас". "Ми не одні, ми не живі" може символізувати відсутність глибоких зв'язків між людьми, нездатність відчувати чи ділитися емоціями.

Другий куплет глибше розкриває внутрішній світ головного героя, який спостерігає за своїм співрозмовником, що "дивиться вниз" і "довго мовчить". Це може вказувати на внутрішню відсутність зв'язку з оточенням, де людина відчуває себе відключеною від живих емоцій, подібно до манекена. Відсилання до вимкнення музики і слова "ти ж не гориш" підкреслюють згасання внутрішнього вогню, втрату пристрасті або мотивації.

В рефрені, "не для нас люди ідуть, люди стоять", ліричний суб'єкт висловлює відчуття відокремленості від суспільства, де життя інших не має стосунку до його існування. Також тут згадується "ангельський сад", що, можливо, є символом втраченого раю, бажання повернутися до часів, коли все було інакше, більш радісно та безтурботно.

Заключний рядок, "не така, як всі, замовляй таксі", може вказувати на остаточне усвідомлення неможливості змінити стан речей або на невідповідність очікуванням інших, тому ліричний суб'єкт залишається сам на сам зі своєю самотністю. Пісня в цілому малює картину індивідуальної кризи, де людина відчуває себе вимкненою від зовнішнього світу, замкненою у своїх думках і відчуттях, втративши зв'язок з реальністю.

Коментарі (1)
  1. Nessjitwealthcur15.05.2024
    Зайшла на сторінку випадково, а тут таке відкриття! Звучить глибоко і пробуджує спогади, хочеться розгадати приховані думки. Неймовірно, скільки емоцій може викликати один трек
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!