Okean ElzyМи Не Однi Ми Не Живi

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Ми Не Однi Ми Не Живi

Пісня "Ми не одні, ми не живі" українського рок-гурту Океан Ельзи занурює слухача в атмосферу відчуженості та внутрішньої порожнечі. Ліричний герой пісні звертається до когось, хто поруч з ним, але водночас віддалений та відсутній. Слова "Ми не одні, ми не живі" можуть відображати відчуття втрати життєвої сили та зв'язку зі світом, що навколо. Заклик "Виключіть нас!" може символізувати бажання відключитися від реальності, яка вже не приносить радості або сенсу.

Далі текст пісні малює картину спілкування, яке не приносить задоволення, замінене рутинними діями, такими як пити чай або каву. Все це відбувається на фоні загальної байдужості до того, що відбувається довкола, підкреслене словами "Це не для нас люди ідуть, Люди стоять". Ці рядки підсилюють ідею про відсутність зв'язку між ліричними героями та рештою світу.

Завершується пісня повторенням заклику до відключення та висловлюванням бажання знайти вихід з ситуації, що склалася, через повернення до минулого ("Хочу назад") або зміну обставин ("Не така, як всі. Замовляй таксі"). Це створює образ внутрішньої боротьби зі своїми почуттями та спроб знайти рішення в більш активних діях. Пісня зображує портрет людини, яка перебуває у пошуках самоідентифікації та місця в світі, де вона могла б почуватися живою і потрібною.

Коментарі (2)
  1. Leisomurwa12.06.2024
    Зайшовши сюди, вже сподівався на щось епічне, але, чесно кажучи, "Ми не однi ми не живi" від "Океан Ельзи" просто не вразило. Мабуть, треба було заздалегідь поїсти, щоб краще відчути пісню. Чи то настрій не той, чи то пісня втомлена, не знаю... Але щось тут не так. Пішов пошукати бутерброд. Послухаю ще раз, коли не буду таким голодним і роздратованим. Можливо, тоді все стане на свої місця.
  2. Cavibbagum20.05.2024
    Ця пісня - як дзеркало моєї душі. Вона звучить так глибоко і проникливо, що з кожним рядком відчуваю, як частинка мене оживає. Особливо зараз, коли серце переповнене сумом і тривогою, ці ноти приносять дивовижне відчуття гармонії та розуміння, що навіть у найтемніші моменти ми не одні.
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!