Про що пісня - Шмата

Пісня "Шмата" українського гурту Скрябін має досить саркастичний та іронічний характер. У тексті пісні йдеться про розрив відносин між двома людьми, де одна сторона висловлює своє розчарування і зневагу до колишнього партнера. Головний персонаж пісні сприймає всі листи, які отримав від своєї колишньої, як нікчемну макулатуру і називає її "шматою", підкреслюючи її неважливість та непотрібність у його житті.

Лірика пісні виражає емоційне розчарування та рішучість відрізати минуле. Жінка, яка зображена в пісні, намагалася виразити свої почуття через листи та подарунки, але її спроби зустрілися з холодністю та відкиданням. Пісня розкриває тему самоцінності та важливості бути щирим у відносинах, замість того, щоб витрачати зусилля на людину, яка цього не цінує.

Завершується пісня песимістичною картинкою повернення чоловіка з армії, який, зневірений у минулих відносинах, шукає нових зв’язків, де вимоги до партнера зведені до мінімуму. Це натякає на втому від розчарувань і відсутність бажання вкладати зусилля у складні відносини, підкреслюючи розрив і відчуженість між колишніми партнерами. Пісня сповнена гіркоти та відчуття втраченого часу, що додає їй глибини та емоційного навантаження.

Коментарі (2)
  1. Biofaciti28.05.2024
    Щойно натрапила на "Шмату" від Skryabin, і не можу відірватись! Мені інтригуюче цікаво, як вони вловили всі ці емоції у музиці. Відчуваю щастя, хоча настрій трохи напружений. Інтуїція підказує, що це щось особливе. Не вагайтесь – обов'язково скачайте та насолоджуйтесь!
  2. Dielamulto20.05.2024
    Ось таке "мистецтво" псує наше суспільство. Замість справжніх пісень нам нав'язують цю "Шмату". Як можна насолоджуватися таким? Ця пісня - це просто крик у порожнечу, який не несе жодного сенсу. Слухати це - як заглядати у бездонну яму безвиході. Музика повинна надихати, а не вганяти у ще глибший песимізм. Час повернутися до традиційних, справжніх цінностей у музиці!
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!