Ukrainian FolkОй, У Вишневому Саду

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Ой, У Вишневому Саду

Пісня "Ой, у вишневому саду" є класичним прикладом українського фольклору, який зображує емоційні переживання молодої дівчини. У тексті пісні описується сцена, де головна героїня проводить час зі своїм коханим у вишневому саду під щебет солов'я. Це місце стає ареною їхніх любовних зустрічей.

У першій частині пісні дівчина просить коханого відпустити її додому, адже зійшла зоря, і її мати скоро прокинеться. Вона турбується про те, що мати буде питати, де вона була всю ніч. У відповідь на можливі запитання матері, коханий радить сказати про красу майської ночі та весняну красу, яка радує всіх навколо.

Конфлікт поглиблюється, коли мати звертає увагу на розплетену косу доньки та сльози на очах, що свідчать про якусь глибоку емоційну бурю. Дівчина пояснює, що її косу розплела подруга, а сльози з'явилися через прощання з коханим.

У заключній частині тексту дівчина захищає своє право на щастя і кохання, звертаючись до матері з проханням не лаяти її за бажання жити повноцінним життям молодої жінки. Ця пісня демонструє звичайні людські емоції та соціальні норми в українському суспільстві, підкреслюючи важливість особистого щастя та любові навіть у рамках традиційних відносин. Вона відображає драматичну боротьбу між особистими бажаннями та суспільними очікуваннями.

Коментарі (1)
  1. Funccafose23.05.2024
    Чому кожен раз, коли заходжу сюди, натрапляю на щось несподіване? І саме в цей момент!
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!