ТнмкІ Бився Відважно Король Данило

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - І Бився Відважно Король Данило

Пісня "І бився відважно король Данило" виконавця ТНМК описує історію України від створення світу до новітніх часів, акцентуючи на важливих історичних моментах і видатних постатях. Вступ пісні звертається до слухача з закликом пам'ятати свою землю та державу, згадуючи славну і строкату історію України.

У першій частині тексту йдеться про початок часів, Великий Вибух, і появу всього необхідного для щастя людини, включно зі звездами та котиками. Потім згадуються давні цивілізації, такі як трипільці та кімерійці, а також з'явлення східних слов'ян, які населяли ці землі. Пісня розповідає про історичні постаті, які мали значення для розвитку України, включаючи апостола Андрія, який пророкував майбутнє велике місто Київ, засноване братами Кий, Щек, Хорив та їхньою сестрою Либідь.

В наступних рядках пісня переходить до більш пізніх періодів історії, зокрема до хрещення Русі князем Володимиром та впливу монгольської орди. Особливу увагу приділено боротьбі Данила Галицького, який відважно бився проти навали орди, що символізує незламність і силу українського духу.

Кульмінацією пісні є згадка про козацьку епоху та національних героїв, таких як Богдан Хмельницький, який веде українців у борні за незалежність. Пісня завершується вшануванням інших значущих фігур української історії, зокрема Григорія Сковороди та Петра Могили, що підкреслює непереможний дух українського народу. Таким чином, ТНМК через свою музику нагадує про важливість знання історії та пишається своїм корінням.

Коментарі (1)
  1. Prolnocgoldwat29.05.2024
    Щось ця пісня "І бився відважно король Данило" від ТНМК змушує мене відчути, як у серці знову загоряється вогник патріотизму. Ніколи не думала, що музика може так проникливо розказати історію. Мабуть, ще раз послухаю!
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!