ТнмкКий Щек Хорив І Сестра Їх Либідь На Честь Неї Річка І Станція Метро

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Кий Щек Хорив І Сестра Їх Либідь На Честь Неї Річка І Станція Метро

Пісня "Кий, Щек, Хорив і сестра їх Либідь" українського гурту ТНМК є своєрідною іронічною розповіддю про історію України, починаючи від міфічного створення світу до реальних історичних подій і особистостей. Текст пісні сповнений гумору та гіперболізації, показуючи історію країни як серію захоплюючих та часом абсурдних подій.

В першій частині пісні йдеться про створення Всесвіту, згадуючи котиків та зірки як необхідні складові людського щастя. Це веде до згадки про тріпільців та інших давніх народів, які населяли українські землі, включаючи відомості про засновників Києва – Кия, Щека, Хорива та їхню сестру Либідь.

Далі текст пісні переходить до середньовіччя, згадуючи князів, які вплинули на долю України, таких як Володимир Великий, який хрестив Русь, Святослав Хоробрий та Ярослав Мудрий. В цій частині також розглядаються боротьба з монгольськими загарбниками та утворення Литовського князівства.

Пісня закінчується згадкою про козацькі часи, які символізують відчайдушний спротив та боротьбу за незалежність. В цей період з'являються такі герої, як Богдан Хмельницький, який об'єднався з московським царем, і козаки, які боролися за долю простого народу. В тексті підкреслюється важливість освіти та культури, згадуючи заснування Академії Петра Могили. Пісня звучить як захоплюючий і живописний урок історії, викладений із характерним українським колоритом і оптимізмом.

Коментарі (3)
  1. Buihobraspfi13.06.2024
    Нічого не може зрівнятися з відчуттям, коли мелодія піднімає з глибин пам'яті старі історії. Ця пісня наче відтінки осіннього дня, де кожне слово відгукується глибокою меланхолією, якого боїшся, але водночас не можеш відпустити. Проста мелодія здатна залишити гіркий присмак розчарування, яке разом із логічними роздумами створює дивовижний коктейль емоцій. Слухаючи, відчуваєш, як у серці б’ється частинка історії, яка хоч і сумна, але нагадує про справжню цінність. Хіба можна втекти від спогадів?
  2. Cypnistwortung5.05.2024
    Тільки зайшов послухати "Кий щек хорив і сестра їх либідь на честь неї річка і станція метро" від ТНМК і вже відчуваю, що стрес відступає. Сенсорний тип як я відчуває кожну ноту. Ще й скачати можна безкоштовно? Супер, музика завжди зі мною
  3. Quefilgodea4.05.2024
    Як неймовірно, що стара київська легенда оживає в ритмах ТНМК! Ця пісня - справжній міст між минулим і сучасністю. Відчуваю, як кожен біт переплітається з історією, наповнюючи апатію барвами гордості
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!