ТнмкБо Козацькому Роду Нема Переводу Не Тільки В Шаблях І Гарматах Сила

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Бо Козацькому Роду Нема Переводу Не Тільки В Шаблях І Гарматах Сила

Пісня ТНМК "Бо козацькому роду нема переводу" є своєрідним історичним епосом, що розповідає про величну історію України від давніх часів до сучасності. Перші строфи описують, як з моменту створення світу та Великого Вибуху, що дав початок життю, на землях України оселилися давні цивілізації, такі як трипільці, і пізніше, кімерійці. Пісня згадує історичні постаті та події, зокрема апостола Андрія та заснування Києва братами Кий, Щек, Хорив і їх сестрою Либідь.

Далі тексти пісні переносять нас у часи Київської Русі, з її князями та воїнами, такими як Володимир Великий, який охрестив Русь, і Святослав Хоробрий. Пісня розповідає про важливі моменти в історії, зокрема про навалу монгольської орди і боротьбу проти іноземних загарбників. Кульмінаційним моментом є згадка про козаків, які підняли шаблі за волю України, висвітлюючи не тільки військову міць, але й духовну силу, яку символізують історичні постаті, такі як Данило Галицький.

Текст закінчується пошануванням культурного і освітнього спадку, зокрема згадкою про Петра Могилу та його внесок у розвиток освіти, а також про Григорія Сковороду, який символізує інтелектуальний та духовний розвиток українців. Пісня є виразом гордості за історію та культурні досягнення України, закликаючи пам'ятати і шанувати своє коріння та велич минулого.

Коментарі (2)
  1. Athaltudul21.05.2024
    Слухаю цю мелодію і відчуваю, як кожна нота пронизує мене до глибини душі, наче стріла. Відважність предків в кожному звуці, наче спалах блискавки у темній ночі. Це не просто пісня, це справжній гімн серця, що змушує тріпотіти від гордості за свій народ!
  2. Pienecentproch12.05.2024
    Яка ж вогняна пісня, геть усі негаразди змиє! Це точно козацький дух — завжди живий і непереможний. Музика ТНМК як завжди на висоті, відчувається кожен бит серця у ритмі української землі. Чудово, що такі треки є в доступі, гортаю далі зі свіжим настроєм! Слава Україні
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!