ТнмкВ Україні Кріпаччина В Петербурзі Цар

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - В Україні Кріпаччина В Петербурзі Цар

Пісня "В Україні кріпаччина, в Петербурзі цар" українського гурту ТНМК розповідає про історію України у стислому і дещо гумористичному стилі. Вона починається з опису Великого Вибуху, символічно зображаючи появу всесвіту та всього необхідного для щастя людини, включаючи пухнастих котиків. Потім вона згадує давніх трипільців, що колись населяли території сучасної України, і античних кімерійців, про яких писав Гомер.

У пісні також йдеться про важливі події та фігури в історії України, такі як прихід християнства під час правління Володимира Великого, який охрестив Русь, відмовившись від поганського бога Перуна. Згадуються й такі відомі постаті, як Ярослав Мудрий, який писав мудрі книжки, та Святослав Хоробрий, відомий своїми воєнними здобутками.

Пісня також розповідає про важкі часи під монгольським нашестям, але наголошує, що важкі випробування зробили націю сильнішою. Вона зображує боротьбу українських козаків під проводом Богдана Хмельницького та інших визначних героїв, які відстоювали свободу та права простого народу.

У пісні також згадується внесок Петра Могили, який заснував Академію для освіти молоді, і Григорія Сковороди, видатного філософа і поета. Все це розповідається з любов’ю та гордістю за багату та яскраву історію України, що відображається в повторюваному рефрені: "Слава Україні! Героям Слава!

Коментарі (2)
  1. Soedianate18.06.2024
    Після важкого дня ця мелодія змушує задуматися про життя і наші історичні корені. Вона якось дивно поєднує в собі і смуток, і радість водночас. Пісня, яка торкається душі і залишає слід у серці. Рекомендую всім, хто шукає щось справжнє і глибоке.
  2. Tenlicatna12.05.2024
    Неймовірна пісня! Така потужна енергія та сміливість у словах. Обов'язково треба скачати, щоб в кожен момент мати можливість зануритися в атмосферу сили та відваги, яку вона несе
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!