ТнмкА Мономах Слухав Маму І Завжди Носив Шапку Та Все Що До Цього Було Єрунда

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - А Мономах Слухав Маму І Завжди Носив Шапку Та Все Що До Цього Було Єрунда

Пісня "А мономах слухав маму і завжди носив шапку" гурту ТНМК є своєрідним епічним переказом історії України, поданим у легкій та іронічній формі. Текст пісні відкривається зверненням до слухача, нагадуючи про те, що земля, на якій він живе, має багату і строкату історію, важливість якої підкреслюється гаслом "Слава Україні! Героям слава!"

Далі автори пісні переносять слухача в часи створення світу, згадуючи Великий Вибух, і плавно переходять до розповіді про давню історію території України, зокрема, про трипільців та кімерійців. Особлива увага приділяється заснуванню Києва братами Києм, Щеком, Хоривом та їхньою сестрою Либідь. Автори нагадують про затягнуті військові походи давніх князів та прихід християнства за часів Володимира Великого.

Окремий акцент робиться на важливі історичні постаті та події, такі як битви князя Святослава, освіченість Ярослава Мудрого, і, звісно, згадується Володимир Мономах, який слухав поради своєї мами та завжди носив шапку. Символічно, пісня наголошує, що всі події до нашестя монгольської орди були "єрундою", підкреслюючи драматизм тих часів.

Завершується пісня описом національного відродження, що включає згадку про козацьких героїв, які відіграли ключову роль у захисті України, а також про освітні досягнення Петра Могили. В тексті є іронічна ремарка про Григорія Сковороду, представленого як першого "хіпана" Європи, що свідчить про легковажний тон пісні, який одночасно зачіпає глибокі і важливі моменти в історії України.

Коментарі (1)
  1. Nedipervi30.05.2024
    Ну що за марення? Невже це взагалі можна слухати без відрази? Залишаюся оптимістом, але ця пісня явно не для мене. Як можна було таке створити?
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!