NavkaГей У Полі Ярої Пшениці Золотистий Лан

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Гей У Полі Ярої Пшениці Золотистий Лан

Пісня "Ой у лузі червона калина похилилася" виконавця NAVKA відображає сильні патріотичні та боротьбистські настрої, які притаманні українському фольклору та сучасним національним пісням. Символ червоної калини, яка традиційно асоціюється з красою та мужністю українського народу, в цій пісні є відображенням загальнонаціонального духу та волі до відстоювання своєї землі. Похиленість калини символізує моменти скорботи та випробувань, але завдяки згуртованості та відданості народу, калина піднімається – знак того, що Україна зможе подолати свої труднощі.

Другий куплет переходить до більш конкретного образу – добровольці, що марширують у "кривавий тан". Це вказує на готовність українців до самопожертви та боротьби за свою свободу. Заклик до звільнення "братів-українців з ворожих кайдан" підкреслює незламність духу нації, що бореться за своє існування і суверенітет.

У третьому куплеті знову лунає заклик не журитися та не хилитися перед викликами. Використання символіки білого цвіту калини підкреслює чистоту та невинність національних прагнень. Завершується пісня куплетами про стрілецькі подвиги та оборону рідної землі, наголошуючи на важливості пам'ятати та шанувати героїв минулого, які відіграли ключову роль у боротьбі за свободу та незалежність України. Центральна ідея пісні – не лише сумувати за втратами, але й активно діяти, щоб зберегти та прославити свою країну. Гасло "гей, гей, розвеселимо" виступає як виклик до дії, надихаючи на оптимізм та спільні зусилля на шляху до перемоги.

Коментарі (2)
  1. Riodecgather14.05.2024
    Дивно, як щось таке просте й традиційне може вразити своєю красою і глибиною. Кожен звук і слово ніби проникають у душу, змушуючи задуматися про те, що ми втрачаємо у гонитві за сучасністю. Такий контраст з повсякденною сірістю
  2. Abatigro17.04.2024
    Як же глибоко звучить ця пісня, немовби кожен акорд розриває між веселощами та внутрішніми суперечностями. Золотисті лани у моїй душі тепер засіяні неспокоєм, але завдяки "NAVKA" вони все ще світяться під сонцем. Чи не парадокс? Завантажив, слухаю на репіті, а серце б'ється в такт з кожним битом
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!