GoaЖаль Жаль Жаль Жаль Жалюненькi Жаль Мою

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Жаль Жаль Жаль Жаль Жалюненькi Жаль Мою

Пісня "Жаль, жаль, жаль" українського колективу Go_A є глибоко символічним та емоційно насиченим твором, що використовує образ калини як центральний елемент. Калина в українській культурі є символом краси, жіночності та непорушності роду. У пісні калина зображена як свідок життєвих подій дівчини, яка ламає й в’язає гілки калини в пучечки, символізуючи свої сподівання, бажання та мрії.

Дія розгортається на тлі пейзажу, де калина стоїть на горі, а під горою – малина. Цей контраст між калиною та малиною може символізувати вищість або недосяжність калини в порівнянні з більш земними радощами, які представляє малина. "Стану-гляну подивлюся, зеленіє долина" вказує на рефлексивний момент, коли персонаж споглядає красу та велич природи, знаходячи в ній відображення своїх внутрішніх переживань.

Фраза "Рости, моя калина, рости, моя рутка" є закликом до росту та процвітання не тільки калини, але й рутки, яка також має символічне значення в українській культурі. Збирання червоних ягід калини стає метафорою досягнення життєвих цілей, збереження родової пам'яті та передачі традицій.

Повторюваний мотив "Жаль, жаль, жаль" висловлює глибокий емоційний біль, сум, можливо, за упущеними можливостями або за втраченою молодістю та красою. Це відгомін ностальгії та печалі, яка переплітається з красою природи та непереможним духом українського народу. Таким чином, пісня є водночас і сповіддю любові до рідної землі, і виразом глибокої сумування за невідворотними змінами в житті та природі.

Коментарі (1)
  1. Billworteper4.05.2024
    Тільки зібрався скачати "Жаль жаль жаль жаль жалюненькi жаль мою" від GoA і зрозумів, що ця пісня — як чорна кава для моєї тривожності: ніби й бадьорить, але трохи додає нервів. Хто б міг подумати, що монотонність може бути такою виразною? Цікаво, чи це тільки я так відчуваю? Скачаю-но, може на вуха ляже по-іншому. Пісня точно залишає слід.
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!