Океан ЕльзиСкільки Ще Вирветься Тих Дубів

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Скільки Ще Вирветься Тих Дубів

Пісня "Скільки ще вирветься тих дубів" відомого українського гурту Океан Ельзи надихає на роздуми про витоки і наслідки війни, про її вплив на людські долі та природу. Текст пісні переплітає образи природи із людськими емоціями, використовуючи їх як метафору нескінченної боротьби і втрат, що приходять з кожним новим конфліктом.

Автор задає риторичні запитання про кількість холоду, вибитих вікон, поранень об весну і виставлених ікон, які символізують біль, втрату і спустошеність, що залишають після себе воєнні дії. Ці запитання ніби шукають відповідь у майбутньому, але водночас відображають глибокий біль минулого і сьогодення.

"Моя відповідь виткана зморшками на чолі" - ці слова символізують, що відповіді на ці питання вже відбилися на обличчях людей, їхніх переживаннях і втратах. Образи "вишита в пам'яті білими мальвами" та "кована із сліз матерів" підкреслюють глибину смутку і жалоби, яка пронизує серця тих, хто втратив рідних і близьких.

Питання про спів горлиці, теплі дні, ясени, що поколюються від свинцю, і дуби, які вириваються, підсилюють образи страждань природи, яка також стає жертвою людської жорстокості. Така лірика нагадує, що війна залишає рубці не тільки на людських серцях, але й на обличчі землі.

У підсумку, пісня є потужним закликом до роздумів про ціну війни та важливість миру для майбутніх поколінь. Через біль і страждання, які передаються через метафори та образи, слухачі мають можливість глибше замислитися над тим, як конфлікти впливають на життя кожної людини та на природу, яка нас оточує.

Коментарі (1)
  1. Lamacoco22.05.2024
    Чую цю пісню і відчуваю, як кожна нота заповнює мій напружений розум, хоча серце бунтує від ревнощів. Нехай ця музика зніме хоч трохи механічності з моїх думок. "Океан Ельзи" завжди знає, як торкнутися найглибших струн душі. Відчуваю, що ці "дуби" символізують щось більше, ніж просто дерева...
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!