Vyshebaba &Amp; KolaНа Власне Різдвяне Диво Сядь Без Вагань Хоч В Який Вагон

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - На Власне Різдвяне Диво Сядь Без Вагань Хоч В Який Вагон

Пісня "На власне різдвяне диво" виконавців Vyshebaba & KOLA розкриває глибокі емоційні та соціальні мотиви, занурюючи слухача у реалії українського села, що опинилося на межі забуття. Ліричні герої пісні - це мешканці цього села, для яких кожен день - це випробування і боротьба за виживання. Перше куплет говорить про втрачені надії та відсутність майбутнього в рідному краї, де єдине, в чому можна бути впевненим - це минуле.

У другому куплеті згадується про особисті трагедії та втрати, символізовані фразою про дім, який ще не засипав град, і фосфорну зливу, що не змогла змити всього болю. Водночас, автори пісні звертаються до образу різдвяного дива як до чогось, що вже не доступне головним героям, підкреслюючи їхню безвихідь та розчарування.

Останній фрагмент пісні надає певного оптимізму, пропонуючи втекти з цього місця, де немає майбутнього, і знайти новий шлях у велике місто, де можливе нове життя. Заклик сісти "без вагань, хоч в який вагон" символізує готовність до змін і сподівання на краще, навіть у таких важких обставинах. Згадка про "вузли залізничних колій", що можуть "сплести удвох", є метафорою надії на нові стосунки, любов, або просто зв'язок із зовнішнім світом, який може зцілити та дати сили жити далі.

У цілому, пісня є роздумом про труднощі життя в забутому селі, про особисті трагедії та втрати, але водночас і про надію, яка зароджується з відваги змінити своє життя. Вона відображає складну реальність, з якою доводиться стикатися багатьом, але й показує, що завжди є шлях вперед, навіть у найскладніших обставинах.

Коментарі (1)
  1. Decekonmo16.05.2024
    Неймовірно, як цей трек переносить у світ святкової магії, навіть якщо за вікном зовсім не зима. Чуттєвий голос і мелодія, що тягне за собою, створюють відчуття, наче ти саме там, на краю казки. Слова проникають глибоко і залишають слід в душі. Незабутньо
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!