Міша Правильний Feat. LibensonПіноккіо

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Піноккіо

Пісня "Піноккіо" у виконанні Міші Правильного та Libenson є своєрідним сатиричним трактатом, який розкриває глибокі суспільні проблеми через метафору відомої казки про дерев’яного хлопчика. У тексті пісні йдеться про те, як люди стають «дерев’яними», тобто втрачають свою людяність та критичне мислення, в результаті маніпуляцій і обману. Вони звикають до брехні, представленої як норма, і перестають реагувати на очевидні перекручення правди.


Пісня порівнює сучасне суспільство з казковим світом, де Піноккіо з довгим носом, символом брехні, стає типовим образом політиків та лідерів, які маніпулюють громадською думкою. Незважаючи на постійне викриття неправди, суспільство продовжує повторювати свої помилки, не помічаючи або ігноруючи справжні причини своїх проблем. Згадується також глобальне потепління та екологічні кризи, які символізують, що наслідки людської байдужості можуть бути катастрофічними.


Останній куплет пісні закликає слухачів шукати мораль самостійно, оскільки вона не представлена явно. Цей підхід підкреслює важливість критичного мислення та особистої відповідальності за власне життя і вибори.

Коментарі (1)
  1. Kaipatherin5.06.2024
    Ой, чесно кажучи, від цієї пісні просто позіхати хочеться! "Піноккіо" від "Міша Правильний Feat. Libenson" точно не для мого настрою сьогодні. Незважаючи на те, що настрій у мене щасливий, я все ж таки відчуваю якесь занепокоєння. Може, тому ця пісня мене не зачепила... Хотілося б почути щось більш емоційне та захоплююче!
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!