Про що пісня - На Кути

Пісня «На Кути» гурту Гуцул-Хуліган є своєрідним ліричним епосом про важкі часи та подвиги гуцульських чоловіків, які йдуть на службу. Текст розповідає про підготовку до рекрутського набору, коли молоді хлопці прощаються з родинами та коханими, вирушаючи на важкий шлях, можливо, до війни. Вони прагнуть залишити своїм близьким добрі спогади і прохання молитися за них, вишивати сорочки на знак любові та підтримки.


У пісні відчувається туга за домом та рідними місцями, оскільки молоді хлопці залишають Карпати, йдучи невідомими дорогами, де їх чекає сувора служба і можливі бої. Вони співають про гірські стежки, по яких ідуть, і про військові пригоди, що очікують попереду. Цей мотив підсилює тему мужності та відваги, що є характерними для гуцульського фольклору.


Крім того, пісня торкається теми втрат і тяжкості військової служби, вираженої через символіку зброї, яка стає причиною розлуки з коханими. Закінчується пісня на оптимістичній ноті, з надією на повернення додому та возз'єднання з рідними. Загалом, «На Кути» відображає важливість родинних зв'язків та традицій, що підтримують воїнів у найскладніші часи.

Коментарі (1)
  1. Boggdiplauco3.06.2024
    Ну що тут сказати... Очікував від "Гуцул-Хулігана" трохи більше. Пісня "На Кути" не змогла підігріти мій настрій, а замість цього залишила якесь розчарування. Можливо, не мій формат. Все одно, спробую розслабитися з іншою музикою. Якось тут все напружено виходить.
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!