ElizabethЗасвіт Встали Козаченьки

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Засвіт Встали Козаченьки

Пісня "Засвіт встали козаченьки" є однією з найвідоміших українських народних пісень, приписуваних Марусі Чурай. Ця пісня розповідає про козаків, які рано вранці вирушають у похід, залишаючи своїх коханих і родини. Вона починається зі сцени, де козаченьки збираються в дорогу, і Маруся, одна з їхніх коханих, зі сльозами на очах прощається зі своїм миленьким.


Пісня передає глибокі емоції розлуки та тривоги, що переживають молоді дівчата і матері, коли їхні козаки вирушають на війну. Особливо зворушливим є прохання козака до своєї матері прийняти його кохану Марусю як рідну дитину в разі, якщо він не повернеться. Це підкреслює непевність та небезпеку, які чекали на козаків у походах, та велике почуття відповідальності за своїх близьких.


"Засвіт встали козаченьки" відображає не лише особисті почуття, а й патріотичний дух та готовність козаків захищати свою батьківщину. Пісня є важливою частиною української культурної спадщини і часто виконується національними хоровими колективами, зберігаючи живу пам'ять про ті часи і людей, які складали її історію.

Коментарі (3)
  1. Grabmulnabi17.06.2024
    Ця пісня "Засвіт Встали Козаченьки" від Elizabeth як ліки для душі! Хоч і почуваюсь хворим, але ця мелодія змушує серце битися сильніше. Вона ніби торкається сумних струн душі, а потім надихає на нові звершення. Кожна нота - це крок вперед, незважаючи на біль. Дякую, Elizabeth, за такий музичний шедевр!
  2. Trandiscompcon4.06.2024
    Ця мелодія повертає у минуле, коли в серцях горів незламний дух та прагнення до свободи. Здається, що сама історія звучить в кожному акорді, пробуджуючи надію на краще майбутнє навіть у найпохмуріші дні. Пісня, яка наповнює душу світлом і вірою. Раджу послухати!
  3. Decciristte2.06.2024
    Ця пісня - як ковток свіжого повітря серед сірого дня. Танцювальні ритми підіймають настрій, а слова зачіпають за душу. Хай у серці живе оптимізм і віра у краще майбутнє, навіть коли все здається похмурим. Elizabeth вдалося передати справжній дух козацької слави!
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!