Марія БурмакаОй Крикнули Сірі Гуси

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Ой Крикнули Сірі Гуси

Пісня "Ой Крикнули Сірі Гуси" Марії Бурмаки є поетичною оповіддю про життя і долю жінки, яка переживає любовну драму. У творі, заснованому на вірші Тараса Шевченка, розповідається історія про вдову, до якої залицявся козак. Плітки про їхні зустрічі швидко розповсюдилися селом, і жінка народила сина від козака.


Виростивши дитину, вдова відправила його на навчання, а згодом, купивши коня і спорядження, проводила його в козацьке військо. Вона з гордістю показувала його односельцям, демонструючи свою силу і незалежність. В кінці пісні жінка приймає рішення піти в монастир, залишаючи мирське життя заради духовного пошуку.


Ця пісня торкається тем родинних цінностей, гордості, відданості і самопожертви, а також висвітлює роль жінки в традиційному українському суспільстві, її внутрішню силу і здатність протистояти життєвим труднощам.

Коментарі (1)
  1. Tiobaygendbe1.06.2024
    Відчуваю, як кожна нота цієї пісні пробирається до глибини душі, змушуючи серце битися частіше. Марія Бурмака завжди знала, як торкнутися найпотаємніших струн емоцій. "Ой Крикнули Сірі Гуси" – це справжній шедевр, що розпалює напругу в мені до межі. Обожнюю її за здатність так проникливо передавати всі почуття. Слухаю і не можу зупинитись!
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!